Начало България Променлива облачност в понеделник, от вторник – още валежи

Променлива облачност в понеделник, от вторник – още валежи

24
дъждовно време

Днес облачността над страната ще бъде променлива, но скоро ще спадне до предимно слънчево време.

Очаква се да бъде ветровито с умерен, докато в Дунавската равнина и Източна България може да се усети силен вятър от запад-северозапад.

Температурите ще са в границите между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието, според прогнозата на НИМХ.

В София максималната температура ще бъде около 15°.

Привечер вятърът ще отслабне и ще се насочи от север. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

На Черноморието облачността ще е променлива, сутринта по северното крайбрежие все още ще е значителна, може да има превалявания на отделни места.

Вятърът ще духа от запад и ще бъде умерен до силен. Прогнозираните максимални температури ще са между 15° и 19°. Температурата на морската вода ще бъде от 11° до 14°.

Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала, а сутринта по северното крайбрежие може да достигне до 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, но скоро ще се понижи до предимно слънчево време. Единствено на отделни места в масивите от Западна България може да има слаб дъжд, а по върховете – слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, а на 2000 метра – около 3°.

През нощта към вторник нови валежи ще започнат от югозапад, които през деня ще засегнат цялата страна. На места може да има интензивни и значителни валежи, предимно в западната половина от страната.

Вятърът ще духа от изток-югоизток, особено в Източна България, където ще се усили.

Минималните температури ще са в границите между 3° и 8°, а максималните – между 13° и 18°. В сряда вятърът временно ще сменя посока и ще духа от запад.

Валежите ще бъдат на по-малко места, предимно в западната половина от страната. Очакват се повече прекъсвания и разкъсвания на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-високи.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияОчаква се евродепутатите да приемат първия закон на ЕС за борба с насилието над жени Украйна, руската намеса в изборите и Близкият изток са сред темите на последната пленарна сесия на Европейския парламент преди изборите
следваща статия„Планета срещу пластмасa“: Отбелязваме Деня на Земята