Начало Спорт Промениха първия съперник на Григор в Барселона

Промениха първия съперник на Григор в Барселона

769

Промяна с първия съперник на Григор Димитров се получи в тенис турнира от сериите АТР500 в Барселона. Това ще бъде победителят от двубоя Жил Симон – Илия Ивашка (квалификант), след като Филип Колшрайбер се отказа от участие в надпреварата, заради контузия в гърба. Германецът бе елиминиран именно от Димитров в трети кръг на “Мастърс”-а в Монте Карло.

Колшрайбер има седем участия в Барселона, където е стигал два пъти до полуфиналите – през 2013 и 2016 година. Мястото му в основната схема този сезон ще бъде заето от руснака Алексей Ватутин.

Димитров е поставен под номер 2 в каталунския град, а водач в схемата е Рафаел Надал, който ще се опита да спечели 11-а титла. В неговата страна на схемата са още финалистът от “Мастърс”-а в Монте Карло Кей Нишикори и 12-кратния шампион от “Големия шлем” Новак Джокович. Доминик Тийм е поставен под номер 3, като именно той загуби финала миналата година от Рафа Надал.

Григор Димитров няма точки за защитаване, а ако преодолее 1/16-финалите, може да се изправи срещу Андрей Рубльов, а в следващата фаза – срещу Пабло Кареньо-Буста или Адриан Манарино. Евентуално на полуфинал ще го очаква Доминик Тийм, а на финала – Надал или Нишикори, или Джокович.

предишна статияPorsche „нае“ на работа 1 500 000 пчели
следваща статияТоп 10 на най-дразнещите неща в автомобилите