Начало Новини Пролетна благотворителна изложба базар организираха деца от Силистра

Пролетна благотворителна изложба базар организираха деца от Силистра

29
Пролетна благотворителна изложба базар организираха деца от Силистра

„С аромат на пролет“ е озаглавена изложбата базар с творби на участниците в школите по изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ОДК) – Силистра.

Бяха представени повече от 50 творби, а със събраните средства ще бъдат закупени бои и материали за дейността на младите художници.

По време на откриването 15 млади художници получиха грамоти и поздравителни адреси от ръководството на Община Силистра за успешното си представяне в различни национални и международни конкурси.

В школите по изобразително изкуство, ръководени от художниците Вихрен Иванов и Елена Маркарян, се подготвят повече от 50 деца. Със средствата, събрани от изложбата, ще бъдат закупени материали и консумативи, необходими за провеждане на занятията.

В Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра са създадени 103 учебни школи с над 1100 деца и ученици. Занятията се провеждат в направления за наука и технологии, изкуства и спорт.

Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра предлага дейности в съответствие с интересите и способностите на децата и учениците в областта на изкуството, науката, техниката, производството, спорта, организира учебни групи, състезания и конкурси за свободното време на учениците, съобщават от институцията.

предишна статияЛаказет може да продължи кариерата си в първенството на Саудитска Арабия
следваща статияКакво най-запомнящо си казаха дотук ПП-ДБ и ГЕРБ?