Да имаш вещ, принадлежала на Джон Ленън, никога не е било лесна задача, освен ако не поискаш помощ от приятели и те не са супербогати. Сега на търг излиза и пианото на Ленън, което той е използвал, за да напише осмият студиен албум на Бийтълс – „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, съобщават от Ти Ем Зет.

Феновете може да се сдобият с този музикален инструмент с историческа стойност на скромната сума от 1.2 милиона долара.

Това е същото пиано, което Ленън е държал и ползвал в къщата си Кийнлуд, на улица „Сейнт Джордж“ в Уейбридж. Според слуховете той е имал поне две пиана в къщата, но това е било неговото любимо.

Пианото също така е частица история, то е произведено през 1872 г. от John Broadwood & Sons, чиито предишни клиенти са били Моцарт и Бетовен.

На инструмента има малка табелка, на която пише „На това пиано са написани песните: A Day in the Life, Lucy in the Sky with Diamonds, Good Morning, Good Morning, Being for the Benefit of Mr. Kite и много други. Джон Ленън 1971“.

Онлайн аукционът ще започне на 10 април и ще завърши на 19 април. Наддаването ще започне от 575 хиляди долара и се очаква да достигне до 1.2 милиона долара.

За сравнение, пианото на Ленън, на което е била написана песента „Imagine“ е било продадено през 2000 г. за 1.7 милиона долара на Джордж Майкъл.

предишна статияЕнрике Иглесиас се разхожда с 15-месечните си близнаци
следваща статияЗа продан е револверът, с който се е самоубил Ван Гог