Начало Спорт При отцепване на Каталуния: Испания е аут от Мондиал 2018

При отцепване на Каталуния: Испания е аут от Мондиал 2018

945

Световната федерация по футбол (ФИФА) може да изключи Испания от международните футболни турнири, в това число и да ги лиши от участие на световното първенство в Русия догодина заради политическата криза в страната, съобщава вестник „Марка“, цитиран от бТВ.

Това може да се случи, ако Испания загуби Каталуния, която се стреми към отделяне, а заради откъсването на тази провинция се очаква местните клубове и основно „Барселона“ да напуснат Ла Лига.

Подобно решение, което не е на футболната федерация на Испания, се смята за намеса на политиката във футбола и се наказва с отстраняване на страната за определен период от време.

Испанският национален отбор в момента води в своята квалификационна група и се нуждае от 4 точки от последните си два мача, за да си гарантира директно класиране за Мондиал 2018 в Русия. На второ място е Италия, която ще играе бараж, ако така се запази подреждането.

Референдумът за евентуалното отделяне на Каталуния от Испания се провежда днес, а централната власт в Мадрид го обяви за незаконен.

Напускането на испанското първенство от „Барселона“ е въпрос, който се коментира много ожесточено. Преди дни дори се появиха информации, че „блаугранас“ може да играят както във френската Лига 1, така и в английската Висша лига.

предишна статияВерстапен победи Хамилтън в Малайзия
следваща статияВ Германия разрешиха бракове между хомосексуалисти