Начало Свят Принц Хари ще се жени за актрисата Меган Маркъл

Принц Хари ще се жени за актрисата Меган Маркъл

2182
Принц Хари

Британският престолонаследник и по-малък брат на принц Уилям – принц Хари ще се жени за актрисата и негова приятелка Меган Маркъл, пиши BBC, като цитира кралската резиденция „Кларънс хаус”.

Двамата са се сгодили по-рано този месец в Лондон. Очаква се сватбата да бъде следващата пролет.

„Принц Хари е уведомил нейно кралско величество кралица Елизабет II, както и близки от кралското семейство”, посочват от „Кларънс хаус”.

„Много се радваме за Хари и Меган. Беше страхотно да я опознаем и да видим колко щастлив е Хари, когато са заедно”, коментираха принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Двойката ще живее в двореца Кенсингтън.

Хари е на пето място по наследство за британския трон. Двамата са заедно от поне 15 месеца. Запознават се през юли 2016г. в Лондон, а първото си публично появяване двамата направиха на „Игрите Инвиктус” миналия септември.

 

Маркъл е разведена, което не се харесва сред британското общество, въпреки че Короната отдавна не е толкова консервативна.

В миналото е било забранено кралска особа да се бракува с мъж или жена, които са разведени. Това води до абдикацията на крал Едуард VIII през 1936г., тъй като не му позволили да се венчае за разведената американка Уолис Симпсън.

Години по-късно обаче принц Чарлз се развежда и се жени повторно с благословията на кралицата.

Все още не е ясно дали двамата ще изберат да направят голяма кралска сватба, както Уилям и Кейт през 2011г.

предишна статияБил Гейтс стана член на Китайската академия по инженерни науки
следваща статия10 причини, поради които жените ТРЯБВА да обожават зимата!