Начало България Президентът на Италия идва на официално посещение у нас

Президентът на Италия идва на официално посещение у нас

44
Серджо Матарела
и Серджо Матарела
Снимка: Прессекретариат на президента

Държавният президент Румен Радев кани президента на Италианската република Серджо Матарела на официално посещение в България през сряда и четвъртък. Това бе съобщено от прессекретариата на президентството.

В центъра на разговорите между двамата президенти ще бъде развитието на двустранните отношения в различни сфери като икономика, отбрана, транспорт, наука, култура и образование, както и сътрудничеството в контекста на ЕС и НАТО.

По официална церемония, Румен Радев и съпругата му ще посрещнат Серджо Матарела и дъщеря му Лаура. Президентът на Италия ще почете паметта на Незнайния воин.

На 18 април, четвъртък, двамата президенти ще посетят учебен полигон „Ново село“. Там ще им бъде представен почетен караул от Многонационалната бойна група. Посещението включва и показ на въоръжение и техника, както и срещи с българския и италианския контингент.

предишна статияДве години ДАНС следи канал около Паскал, но чакали създаването на нов през 2024 г.
следваща статияЗа обявяване на обществена поръчка за проектиране на третата лента при кръстовището за с. Враниловци настоява областният управител на Габрово