Desk_messy

Обектите, разположени на работното ви бюро, могат да се превърнат в пречка при решаването на проблеми или, напротив, да помогнат в работата. За това пише във „Фейсбук“ доктор Андрей Беловешкин.

Според лекаря зрителната умора се причинява от лъскави гланцирани повърхности в помещението. Така организмът полага повече усилия да се фокусира върху конкретен предмет, пише 24СМИ.

Представители на научната общност твърдят, че по време на тестове намалени когнитивни способности са установени при хора, в близост до които се намират смартфони. Това се случва, защото мозъкът несъзнателно изразходва част от енергията си за борба със стимулаторите, предизвикващи усещане за щастие.

Според Андрей Беловешкин, нашите предци често са държали на масата си човешки череп. Това им напомняло за неизбежността на смъртта, безполезността на удоволствията и краткостта на живота.

Медикът съветва да изберем „мрачен аксесоар за концентрация на вниманието или стимулатори на допамин за креативност“. Това ще помогне за решаване на проблемите и създаване на работна атмосфера.

Намалените количества на веществото допамин в мозъка водят до състояние на депресия, отегченост, отчаяние, липса на активности, а в по-тежките случаи до шизофрения и паркинсон.

предишна статияПотомък на Христо Ботев стана Почетен член на „Ботев“ /Пловдив/
следваща статияРазнобой с колегите за една от зодиите днес. Полезни запознанства за друга