Начало Култура Правят биографичен филм за великия Бени Хил

Правят биографичен филм за великия Бени Хил

2215
Той е един от най-прочутите британски комици, неотстъпващ по популярност на Роуан Аткинсън и Питър Селърс. За съжаление Бени Хил изглеж

Той е един от най-прочутите британски комици, неотстъпващ по популярност на Роуан Аткинсън и Питър Селърс. За съжаление Бени Хил изглежда тотално забравен, но може би това ще се промени с новия телевизионен проект на Acorn, пише Cinefish. Той ще е в две части по 90 минути, а негов сценарист ще е създателят на сериала „Убийства в Мидсъмър“ Калеб Рансън.

„Lonely Boy: The Benny Hill Story“ ще разказва живота на Хил от средата на 30-те години до смъртта му през 90-те. Ще разберем подробности за първите му успехи и скоростното му изстрелване към славата, както и за неговия залез в края на 80-те, когато изглежда тотално забравен от всички.

Новият филм ще представи одисеята на едно неуверено в себе си младо момче, чието огромно желание е да накара хората да се забавляват. Хил наистина постига това, но е атакуван от таблоидите и някои феминистки организации, най-вече заради различни свои пиперливи шеги с нежния пол.

Рансън е сред почитателите на комика и пише сценария в сътрудничество с Хилъри Бонър, която е автор на биографията на Хил. „Като дете, израснало през 70-те и 80-те, аз обичах Бени Хил, неговите скечове и каламбури и особено неговите песни. После пораснах и като останалата част от страната, и аз вече не го харесвах.

С филма ще искам да разкажа какво точно се случи и да представя Бени, който за мнозина си остана загадка, както и да покажа неговия комедиен гений и защо толкова бързо славата го напуска“, споделя сценаристът.

предишна статияНаказаха ученик, пуснал училището си в продажба през Craigslist
следваща статияКино грешките, които е почти невъзможно да забележите (СНИМКИ)