Начало България ПП–ДБ: Служебният кабинет е обиден

ПП–ДБ: Служебният кабинет е обиден

34
Кирил Петков
Кирил Петков

Имам няколко сериозни проблема, които виждам отначало. Най-важната цел на един служебен кабинет трябва да бъде провеждането на честни избори с ограничен купен вот. Изборът на Калин Стоянов е нещо повече от провокация – той показва свързаността на кабинета. Това каза Кирил Петков след представянето на новите министри в служебния кабинет на Димитър Главчев.

„За Калин Стоянов казахме, че той не е просто политическа фигура, а се свързва с ГЕРБ и не може да има собствено мнение, като е доказал закупен вот на местните избори. Изборът на този министър показва политическа нахалство“, подчерта Петков.

„Има и други хора – Валентин Мундров, който е заменен в последния момент от Мария Габриел, без предварителни обсъждания. Това доказва силно политическо намесване в кабинета. Министрите, които ще влияят на изборите, са изцяло отговорност на ГЕРБ“, посочи Кирил Петков и добави: „Сме не просто разочаровани, а направо шокирани от тези избори“.

Според него, служебните кабинети трябва да бъдат политически неутрални, а не балансирани.

Ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ изрази недоволството си от състава на служебното правителство.

„Ние ясно изразихме позицията си и смятам, че кандидатът за министър-председател трябва да чуе мнението на основните политически сили в страната“, заяви Атанасов.

„Основната цел на служебното правителство е да осигури провеждането на честни и безпристрастни избори, но ние нямаме доверие в Калин Стоянов“, добави той.

Той обеща да разкрие всички връзки на Стоянов и каза, че участието му в кабинета подкрепя купуващите гласове за ГЕРБ и ДПС.

Атанасов напомни, че избраният министър на правосъдието беше заместник на Борислав Сарафов, когото той определи като подкрепен от ГЕРБ и ДПС.

„Консултациите и баланса в служебното правителство изискват доверие от политическите сили. Когато поискахме оставката на Калин Стоянов преди Нова Година и това не се случи, защото политическите сили не се споразумяха, бяхме разочаровани“, заяви Христо Иванов.

Още новини от деня – прочетете тук

предишна статияПроектокабинетът е твърде близо до ГЕРБ
следваща статия"Шнайдер Електрик" постави акцент върху необходимостта от ускоряване на енергийния преход на международен форум в Париж