Начало Любопитно По този телефон не можете да говорите или да си пишете. Какво...

По този телефон не можете да говорите или да си пишете. Какво можете?

965
телефон

Без съмнение модерните смартфоните са клас устройства, който води до пристрастяване и това е не само, защото предлагат неограничена информация на върха на пръстите ни.

Самото усещане как държим телефона и го докосваме е свързано с това удоволствие — толкова много, че може да ви се прииска да го правите, дори ако всъщност не използвате телефона. Точно тук от помощ може да е един от „Телефоните заместители” на компанията Klemens Schillinger.

Новите устройствата са буквално нищо неправещи парчета тежка, висококачествена пластмаса, в които са вградени каменни топченца, които ви позволяват да прокарвате пръстите си по тях, така че да симулирате различни жестове, които прилагате и на телефона си, пише Tech Crunch.

Топченцата се въртят на място, осигурявайки същото усещане, в което няма триене, както и вероятно лек масаж на пръстите. Независимо дали обичате да суайпвате, скролвате или зуумвате, за всяко едно от тези движения има разработен специален модел.

„Този предмет, който някои от нас описват като протеза, не предлага нищо друго освен движенията. Това успокояващо ограничение предлага на пристрастените към смартфоните начин да се справят със симптомите, които се проявяват, когато не са на телефона си. Предметът предлага терапевтичен подход”, пишат от компанията.

Вдъхновение за технологията е намерено не само от притеснителната честота, с която се консултираме със смартфоните си (обикновено без конкретна причина), но и от примера на писателя Умберто Еко, който когато се опитвал да спре да пуши лула, я заменял с обикновена дървена клечка.

Телефонът заместител е вторият от поредицата, върху която Шилингер работи и която е свързана с отношенията ни с умните устройства. Първият продукт беше офлайн лампата, която светва, едва когато сложите предмет с размерите на смартфон в чекмеджето й.

предишна статияОперираха български национал, връща се на терена през 2018 г.
следваща статияПринц Хари и Меган Маркъл ще се венчаят през май в двореца Уиндзор