есен

Днес сутринта в Южна България ще е почти тихо и на места в низините и равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. През деня над западната половина от страната облачността ще се увеличи, ще е често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север, в Източна България – от североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°.

Над планините облачността ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север – североизток и ще се усили Максимални температури на въздуха: 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

предишна статияЗатоплянето на времето продължава и днес
следваща статияНестабилно емоционално състояние при една от зодиите днес