Начало Водещи Почина един от създателите на Спайдърмен

Почина един от създателите на Спайдърмен

1427
Спайдърмен

Един от създателите на комиксовия герой Спайдърмен – Стив Дитко почина на 90-годишна възраст в Ню Йорк, съобщи Би Би Си, цитирайки полицията в града.

Той е бил намерен в безсъзнание в апартамента си. Пристигналите малко по-късно парамедици са констатирали смъртта му.

Негови фенове, включително писателят Нийл Геймън, изразиха почитта си към писателя.

Дитко става известен с работата си за издателството на комикси „Марвел“ в началото на 60-те години на миналия век, работейки с бъдещия изпълнителен директор на издателството и легенда в света на комиксите Стан Лий. Двамата създават няколко идеи за супергерои, включително Спайдърмен и Доктор Стрейндж.

Лий е предложил идеята за супергерой тийнейджър, който да има силите на паяк, но Дитко е този, който е създал героя такъв какъвто го познаваме от синьо-червения костюм до паяжината, изстрелваща се от китките му.

Дитко напуска „Марвел“ през 1966 г. след продължителни спорове с Лий и се мести в конкурентното издателство „ДС Комикс“.

През целият си живот Стив Дитко е избягвал публичността, но през 2007 г. създава заедно с Би Би Си документалния филм „В търсенето на Стив Дитко”

Джонатан Рос, който работи с писателя по документалния филм, го описва като „най-добрият автор и създател на комикси, който някога е живял”.

предишна статияУчени разказаха защо се целуваме със затворени очи
следваща статияУчени откриха нови 7 вида оси