Начало Водещи Потребителите на китайската социална мрежа WeChat надминаха 1 милиард

Потребителите на китайската социална мрежа WeChat надминаха 1 милиард

1520

Потребителите на китайската социална мрежа WeChat надминаха границата от 1 млрд. , съобщи шефът на компанията-майка Tencent. Приложението „всичко в едно“ е ежедневна необходимост за повечето китайци, обединяващо съобщения, социални медии, мобилни плащания, игри, новини и други услуги.

„Активните потребители в световен мащаб на WeChat надвишиха критичното количество от един милиард“, каза главният изпълнителен директор „Пони“ Ма.

Въпреки че Ма каза, че месечните активни потребители на WeChat са преминали прага от един милиард, говорител на компанията заяви пред АФП, че той е имал предвид общия брой абонати.

Все пак числото от един милиард показва огромната потребителска база, която Tencent е изградила както вътре, така и извън Китай за приложението „всичко в едно“. То се сравнява с 2,1 милиарда месечни активни потребители във Facebook и 1,5 милиарда в приложение за съобщения WhatsApp.

Популярността на WeChat – и печалбите от пристрастяващите мобилни игри – рядко покачиха печалбите и цената на акциите на Tencent. Компанията надмина Facebook по пазарна стойност миналата година, а 47-годишният Ма се изстреля близо до върха на списъка на най-богатите хора в Китай.

Според базирания в Шанхай Hurun Report неговото състояние е 47 млрд. долара.

предишна статияАПИ: В много райони вали дъжд, а на места и сняг; пътните настилки са мокри
следваща статияУчени разкриха кой плод може да пребори световния глад