Начало България Полиция претърсва с кучета мигрантски център в София

Полиция претърсва с кучета мигрантски център в София

64
Полиция претърси центъра за мигранти Снимка: БТА
Полиция претърси центъра за мигранти
Снимка: БТА

Полицейска операция стартира в центъра за временно настаняване на мигранти в квартал „Овча купел“ в столицата.

В района присъства голям брой полицейски служители, които са подробно въоръжени и маскирани. В операцията се използват и специално обучени кучета от МВР. Целта на акцията е поддържането на реда в центъра за бежанци и контролирането на времето на завръщане на мигрантите, настанени там, съобщи БТА.

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов заяви, че се извършват проверки в трите центъра за настаняване на мигранти в София. Проверява се дали има лица без регламентиран достъп до центровете, наличие на забранени или опасни предмети, както и наркотици. Процесът на проверката е индивидуален и обхваща всички стаи.

Другият заместник-директор на СДВР Мирослав Данаилов отбеляза, че проверките ще бъдат често провеждани. До момента са открити лица с изтекли документи, които трябваше да бъдат разположени в други центрове в различен град.

В рамките на центъра в „Овча купел“ е установено и лице с криминално минало.

предишна статияБлизо един милион ентусиасти се очаква да наблюдават пълното слънчево затъмнение на Ниагарския водопад
следваща статияНосителката на "Златната топка" при жените Айтана Бонмати отново поведе Барселона към нов трофей в Шампионската лига