Начало Водещи Плъхове колкото котки нападнаха шведски град

Плъхове колкото котки нападнаха шведски град

2219
плъхове

Плъхове нападнаха шведския пристанищен град Сундвал на Ботническия залив, те достигат размерите на котки, твърдят очевидци, цитирани от The Local.

Местите власти предупредиха жителите на един от районите на този град в централна Швеция, че животните могат да бъдат опасни. Гражданите са посъветвани да държат вратите и прозорците затворени, а учениците да не напускат помещенията по време на междучасията.

Властите препоръчаха още на жителите в никакъв случай да не хранят плъховете. В града се засили надзора върху местата с изхвърлена храна. Родителите с малки деца бяха посъветвани да не ги оставят са спят на открито.

Властите смятат, че причина за огромното количество необичайно големи плъхове е центърът за утилизация, който се намира в процес на преместване. Понеже старото място на центъра е запустяло, животните нахлули в 50-хилядния град, за да търсят храна. Засега в него са установени 50 капана, но всеки от тях може да закопчае по два плъха. Затова местните власти обмислят други начини за залавяне на опасните гризачи.

предишна статияКафето защитава сърцето, сочи ново проучване
следваща статияДжони Деп в разтърсваща изповед за личния си живот