Начало Видео новини Плагиатствала ли е Майли Сайръс от ямайски изпълнител? (ВИДЕО)

Плагиатствала ли е Майли Сайръс от ямайски изпълнител? (ВИДЕО)

1337

Ямайски изпълнител даде под съд американската поп звезда Майли Сайръс за плагиатство, предадоха Ройтерс и ТАСС. Ищецът иска компенсация от 300 милиона долара.

Искът в нюйоркския район Манхатън е подаден от Майкъл Мей, който е известен под псевдонима Flourgon.

 

Причина за жалбата е популярната песен на Сайръс We Can’t Stop от четвъртия ѝ албум Bangerz, излязъл през 2013 година.

Според Мей 25-годишната Сайръс е използвала незаконно в сингъла думи и музикалната структура на композицията с името We Run Things, която той записва през 1988 година. Според Мей 50% от песента на американката е изградена от измислени от него идеи.

Както твърди в иска, Сайръс дължи успеха на композицията, която през август 2013 стигна до второ място в класацията „Билборд“ (Billboard) в САЩ благодарение на „уникалното, изобретателно и оригинално съдържание“, съчинено от ямаеца преди 30 години.

Освен компенсацията Мей иска и забрана за по-нататъшното разпространение, продажба и изпълнение на сингъла We Can’t Stop.

В иска са включени, освен Сайръс, и лейбълът RCA Records , който е на „Сони“ (Sony). Никой от обвинените не е коментирал ситуацията.

Родената през 1992 година в Нешвил, щата Тенеси Майли Сайръс става известна като изпълнителка на главната роля в сериала „Хана Монтана“ (Hannah Montana, 2006-2011)

предишна статияАПИ: Пътните настилки са мокри, на места и заледени
следваща статияКакви са ползите при консумацията на охлюви? (ВИДЕО)