Начало България Петър Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява...

Петър Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява волята на ГЕРБ и ДПС

29
Петър Тодоров

Петър Тодоров разкри, че беше изнудван от министър Стоянов да подаде оставката си. Той сподели, че се опитваха да го свалят и да прехвърлят всички неуспехи върху него, докато похвалите си задържаха за министъра и неговия екип. Изявленията бяха направени от бившият главен секретар на МВР по време на интервю за Евронюз.

Според Тодоров, борбата в МВР беше за контрол върху изборите, като главният секретар трябва да организира процеса, да управлява дейността и да поеме всички сигнали. Той заяви категорично, че вътрешният министър беше подкрепен от ГЕРБ и ДПС и работеше в полза на тях. След смяната на директорите и резултатите от местните избори, ПП разбраха, че Стоянов не действа в техен интерес.

След като главният секретар беше премахнат, заместникът му, близък приятел на Стоянов, ще улесни работата по изборите в правилната посока, т.е. в полза на определени политически сили, сподели Тодоров.

След изпращането на мотивираното искане за смяна от страна на министъра, Тодоров подаде оставка. Президентът първоначално отказа смяната му, но по-късно я потвърди, наричайки я „чистка“.

Прочетете други новини тук

предишна статияЕвропейският парламент ще гласува днес пакет, предвиждащ по-строги правила за миграцията и предоставянето на убежище в ЕС
следваща статияПолицията обискира офиси, свързани с депутата Настимир Ананиев