Начало България Петков: Има координация между Борисов, Пеевски и Радев за кабинета и „Боташ“

Петков: Има координация между Борисов, Пеевски и Радев за кабинета и „Боташ“

39
Кирил Петков

Кирил Петков, съпредседател на партията „Продължаваме промяната“, предположи за тайна координация между Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев, включваща служебния кабинет, личността на главния прокурор и договора с „Боташ“.

Той обяви, че партията ще изисква да бъде представен докладът на комисията за „Боташ“ и да бъде изпратен на прокуратурата. В момента парламентът провежда извънредно заседание по въпроса.

Петков коментира, че се наблюдава разпадане на тази тайна координация между тримата и се опитват да запазят сделката. Той подчерта, че външният министър, поставен от тях, използва проруска риторика, което възбуди много хора, а после беше заменен с Даниел Митов, който има по-европейски визии за външната политика. Този факт води до предположение за договорки.

Също така той коментира и обстоятелствата около договора с „Боташ“ и огромните загуби за държавата, които се твърди, че ще възникнат. Парламентът внезапно започва да защитава служебния кабинет на Радев и министърът на енергетиката се оказва точно на линията на турския поток.

Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“, коментира, че сигнализирането на ДАНС за нередностите по договора с „Боташ“ трябва да бъде обратно – от ДАНС към другите институции, като този случай е пример за бездействие на службите.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияМладежки център – Габрово организира събитие, посветено на превенцията на хранителните разстройства
следваща статияПетков: Има координация между Борисов, Пеевски и Радев за кабинета и „Боташ“