Джъстин Бийбър, яйца

Видеокомпилацията „YouTube Rewind 2018“ е натрупала повече от 6,8 милиона дислайкове (неодобрения) , като на първо място е песента „Baby“ на Джъстин Бийбър 2010, която има повече от 9,7 милиона.

Но докато Бийбър трупа негативи през последните осем години, „Ю Тюб“ успя да събере толкова дислайкове само за три дни.

Защо видеото е толкова универсално „нехаресвано“?

„Rewind 2018“ се критикува за това, че не включва някои от най-големите звезди на сайта, включително Лоугън Пол, Шейн Доусън и PewDiePie.

Битката на PewDiePie с Боливуд-канала „T-Series“ за първото място бе една от най-обсъжданите теми в уебсайта, но тя не се появи във видеото.

PewDiePie – чието истинско име е Феликс Кшелбърг – пусна видео, в което критикува пренасищането на видеоклипове с популярната онлайн игра Fortnite и включването на хора, които не са лица на „Ю Тюб“, като например клипове на водещите в САЩ Тревър Ноа и Джон Оливър.

Той отбелязва, че видеоклипът не споменава ключови моменти от 2018 г., като например вълната от подкрепата за загиналите тази година, като актьорът от „LazyTown“ Роби Ротън и Стефан Карл Стефансон.

Една от най-големите критики към видеото е липсата на Лоугън Пол и КСИ, чиято боксова среща беше гледана от около 800 000 души в „Ю Тюб“.

Тяхната борба в „Манчестър Арина“ предизвика въпроси за това как „Ю Тюб“ може да повлияе на модерния спорт.

Други забележителни отсъствия включват Шейн Доусън, чието видео от осем части за Джейк Пол се дискутира широко в социалните медии през 2018 г.

предишна статияМегън Маркъл – специален гост на Британските модни награди 2018
следваща статияНАСА откри следи от вода на астероида Бену