Brigitte_Macron
Първата дама на Франция Бриджит Макрон

От 14 май 2017 г., заедно със съпруга си Емануел Макрон, Бриджит Макрон е в центъра на възхищението, но и на много въпроси. Някои дава ли на Първата дама заплата от 40 000 евро на месец. Истина ли е?

След големия успех на Емануел Макрон за Елисейския дворец всички очи са вперени в него, но също и в неговата съпруга.

На 65 г. Бриджит Макрон се превърна в любимка на Париж и на цялата страна. Нейната интелигентност, елегантност и модните й акценти впечатляват, затова Първата дама непрекъснато е под наблюдението на феновете, репортерите и под светкавиците на фотографите. Много популярна, бившата учителка по френски език не е пощадена от критики или скандални слухове. Последната история е за сумата, която е била получила за представителни разходи.

По този въпрос журналистите от „Libé­ra­tion“ са били разпитани от някоя си Флорин. Тя посочи публикация, която понастоящем се разпространява във „Фейсбук“, и попита дали това е вярно.

„40 000 евро. Това е, сумата, която получава Бриджит Макрон на месец като представителни разходи… Сума, платена от всички за някой, който не е избиран от никой. Междувременно съкращаваме медицинските сестри, защото няма да има повече пари“, може да се прочете в публикацията.

Освен липсата на източник, тази информация е проблематична, тъй като е в голяма степен невярна. Според вестника, който се позовава на съобщението на Кристоф Кастанер, тогавашния говорител на правителството /10 ноември 2017 г./,Бриджит Макрон има бюджет от 440 000 евро годишно.

Тази сума не отива в джоба й. В крайна сметка парите са предназначени да „плати за екипа си, съставен от специален съветник, който поема поста „Директор на кабинета на Бриджит Макрон“, на съветник, който е началник на кабинета, и двама души, отговарящи за секретариата“, обяснява „Libé­ra­tion“.

Първата дама не взема тези пари лично и не получава възнаграждение за нейното представителство.

предишна статияМорган Фрийман отвръща на удара
следваща статияСнуп Дог направи 500-литров коктейл с джин и влезе в „Гинес“ (ВИДЕО)