Начало Водещи Папагал вдига по тревога пожарникари в Англия

Папагал вдига по тревога пожарникари в Англия

3865
папагал

Британски пожарникар се втурнали към адрес, от който идвала аларма за пожар, само за да открият, че „алармира“ папагал, имитиращ алармен шум, съобщи агенция Ю Пи Ай.

От пожарната в Нортхемптъншир съобщиха, че службата за наблюдение на аларми се обадили на собственик на жилище в Давентри, Англия, когато от къщата му се задейства ла пожароизвестителна система.

Той обаче съобщил на службата, че в жилището му няма пожар, но операторът чул, че алармата продължава да звучи на фона на обаждането и изпратил пожарникарите да проверят.

Пожарникарите пристигнали, за да разберат, че звукът, чуван от оператора, всъщност идвал от папагал, имитиращ алармата.

„Това със сигурност накара екипът да се усмихне и въпреки че беше фалшива тревога, защото нямаше истински огън, бяхме благодарни, че стопанинът – и двата му папагала Джаз и Кики – бяха в безопасност“, каза командирът Норман Джеймс.

Собственикът на къщата Стив Докърти, на 63 г., каза, че африканският сив папагал Джаз е виновен за алармените звуци. Той каза, че преди около година е приел 17-годишната птица да бъде за компания на Кики и бързо открил, че папагалът е талантлив.

„Той обича да имитира нещата. Той имитира алармата за дим толкова добре, че са се обадили на пожарната“, каза Докърти. „През цялото време Джаз седеше в клетката си и се заливаше от смях.“

предишна статияВъведение Богородично и Ден на християнското семейство
следваща статияПиян турчин се опитал да изнасили статуя в Истанбул