неустойчиво

Днес до сутринта явленията в северозападните райони ще отслабнат, но през деня на отделни места отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и краткотрайно ще превали и прегърми; ще има и слънчеви часове. Вятърът от северозапад ще се усили и с него за кратко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух; в югоизточните райони ще духа до умерен югозападен вятър. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните – максималните ще са предимно между 23° и 28°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Само на отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд в южните райони ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 23-27°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

предишна статияНеочаквани промени за една от зодиите днес. Сериозни разочарования за друга
следваща статияАПИ: Пътните настилки са мокри в цялата страна