Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще вече ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд в равнинната част на страната ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад ще започне бързо увеличение на облачността, което вечерта ще достигне Източна България. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в райони с трайна мъгла, в София – около 8°. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 2° и 3°, в София – около минус 2°.

В планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, до вечерта ще е значителна и в западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра – сняг. Ще духа силен, временно бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд, главно по северното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Късно вечерта облачността ще се увеличи, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето преди обяд ще е 2-3 бала, след обяд ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

предишна статияМинусовите температури се завръщат, слънцето остава
следваща статияДнес „Продължаваме промяната“ връща мандата неизпълнен