Начало Свят Официално: Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Официално: Мъжете са по-лоши шофьори от жените

1720
шофьори

Споровете дали жените или мъжете са по-добри шофьори датират от десетилетия, но сега е факт поредното изследване, което отсъжда победата на нежния пол. Става въпрос за статистика на нарушенията на пътя, извършени от мъже и жени, събрана в държава с високо ниво на проникване на автомобилите в обществото и редовната им експлоатация – Великобритания, пише Automedia.

Интересното е, че британците са много по-опасни зад волана, при това са и склонни към рецидиви, а единственото нарушение, при които мъжете и жените имат сходно представяне е шофирането след употреба на алкохол.

Статистиката е събрана между януари 2014 и юли 2018 и за този период правото да шофират са загубили 421 565 мъже във Великобритания, а броят на наказаните със същата санкция жени е 66 272. Най-опасни зад волана са мъжете на 26 години – за този период точно 18 107 водачи на тази възраст са загубили правото си да шофират за различен срок.

Подробната статистика показва, че това съотношение се запазва при различните нарушения: мъжете, наказани за опасно шофиране са 23 пъти повече, при каране без книжка разликата е 16 пъти, 15 пъти при шофиране след употреба на наркотици и т.н.

Естествено, при тези разлики трябва да се отчита и фактът, че сред мъжете шофьорите са много повече в сравнение с броя им при жените, включително и в най-развитите страни.

предишна статияТоварен влак дерайлира в река в щатите
следваща статия33 принципа на шведите, които правят страната най-щастливата в света