Начало Водещи Отстраниха шофьор на автобус в Индия, позволил на маймуна да шофира

Отстраниха шофьор на автобус в Индия, позволил на маймуна да шофира

1348
Шофьор, маймуна

Шофьор на автобус в Индия бе отстранен от работа, защото позволил на маймуна да шофира превозното средство, съобщава Би Би Си. Случката се разиграла в южния щат Карнатака пред погледа на близо 30-те пътници, които се оплакали от „косматия“ водач на автобуса.

Когато видео, на което се вижда как очевидно съвсем спокойната и доста компетентна маймуна лангур върти волана, се появило в социалните мрежи, началниците на неговия човешки колега предприели наказателните мерки. Говорител на автобусната компания заяви, че „сигурността на пътниците не може да бъде подлагана на рискове като се позволява на маймуна да сяда зад волана“.

Според очевидци лангурът се качил в автобуса с един от пътниците но отказал да седне на друго място освен шофьорското. Така водачът Ем Пракаш позволил на новия си космат приятел да седне на волана и продължили пътуването си към град Даванагере. На кадрите все пак се вижда как шофьорът държи с една ръка кормилото през цялото време. А маймуната от своя страна очевидно с голямо внимание следи пътя напред, въпреки че не е ясно дали е поглеждала в страничните огледала.

предишна статияСрещи с приятели за една от зодиите, а за друга – скучна неделя
следваща статияТина Търнър се бори с рака