Начало България Откриват паметник на Борис Дрангов в София

Откриват паметник на Борис Дрангов в София

1575
Борис Дрангов

Президентът Румен Радев ще участва в тържествения ритуал по откриване и освещаване на паметник на блестящия командир, военен психолог и педагог, писател и публицист полковник Борис Дрангов.

Събитието ще се състои в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“.

В церемонията ще участва и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. Ще присъства председателят на НС Цвета Караянчева.

След тържествения ритуал ще се състои събрание в зала „Тържествена” на Военна академия.

Полковник Борис Дрангов е талантлив воин, военен психолог и педагог, писател, публицист. Блестящ командир и преподавател във Военното на Негово Величество Училище, днешна Военна академия „Г. С. Раковски”. Един от най-обичаните и уважавани офицери на бойните полета на войните за национално освобождение и обединение през 1912 – 1918 г.

На 17 февруари 2017 г. беше учреден Национален инициативен комитет „Полковник Борис Дрангов“ с участието на Военна академия. Към каузата бяха привлечени институции, организации и родолюбиви граждани. Автор на идейния проект за паметника е архитект д-р Венцислав Йочколовски, а монументът е реализиран от скулпторите Иван и Георги Тодорови.

предишна статияApple води в продажбите на свързаните устройства
следваща статияС криптовалута може да си купите самолетен билет във Венецуела