Начало България Отговорността за служебното правителство е на Борисов, смята Кирил Петков

Отговорността за служебното правителство е на Борисов, смята Кирил Петков

34
Кирил Петков

ГЕРБ е основата на служебното правителство, което прави сериозни грешки в началото, като взема Бойко Борисов за отговорен за него. Това беше коментарът на съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирел Петков относно рокадите в правителството.

Петков се спря и на изказването на Борисов пред симпатизанти, където той подкрепя служебния министър на отбраната Запрянов и настоява за смяна на служебния министър на външните работи, за да бъде поддържана подкрепата към правителството.

Според Петков, проблемите в момента не се дължат на Конституцията, а на човешкия фактор. Идеята за Конституционните промени беше президентът да избира служебния премиер от десет независими кандидати.

Петков беше ясен, че не е длъжен да съгласява кабинета с Борисов и Пеевски, когато те налагат оставки на министри. Той подчерта, че е неприемливо да се сменят министрите на всеки две седмици.

След неговите коментари три партии представиха искане за вот на недоверие към правителството.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияАтаката на Иран срещу Израел: Замесените страни извлякоха печалба от нея
следваща статияПрезидентските избори в Северна Македония Най-много дарения за предизборната си кампания е получила кандидатът за президент на Северна Македония, издигната от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска