катастрофи

Без опасност за живота остават ранените при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала „Хемус“ в неделя. От всички 8 пострадали най-тежко е състоянието на шофьора на автобуса, който е с два счупени крака. Той е на 68 години и днес ще претърпи две операции.

В болница остава и жена със сериозни травми по лицето. Останалите пътници в автобуса са се разминали само с порезни рани от счупените стъкла и други по-леки наранявания.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев лично посети пострадалите в УМБАЛСМ „Пирогов“. В болницата са настанени 4 души с леки травми, които няма да бъдат хоспитализирани, съобщи Ананиев на брифинг пред болницата, предаде репортер на БГНЕС.

В столичната болница „Света Анна“ е настанена 48-годишна жена с лицево-челюстни травми, която днес ще претърпи операция.

Министърът на здравеопазването призова шофьорите да карат внимателно като водят децата си към училище или се връщат от почивка.

Сблъсъкът стана на 20-ия километър на „Хемус“ в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. По свидетелски показания на пътници, шофьорът на автобуса няма вина. От полицията работят по версия за грешка от страна на водача на рейса, както и за трети, неизвестен засега шофьор, който е засякъл превозното средство.

предишна статияДо два месеца се очакват нови правила за електрически тротинетки
следваща статияПияни еноти втрещиха жителите в Отава