вятър, сняг

Предупреждение за опасно време в редица области на страната е в сила за вторник, 12 януари. Оранжев код е обявен заради дъждове и силен вятър за 6 области – Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен – в тези области валежите от дъжд ще продължат, очакваните количества са 35-65 mm. В старопланинските райони от Сливенска област над 1000 метра ще вали сняг. За област Бургас също кодът е оранжев. Там ще духа и вятър със скорост 14 м/сек (7 по Бофорт), вълнението на морето ще е 4 бала.

В 7 области от Централна и Североизточна България е обявен жълт код също заради очакваните количества валежи – около 20-35 mm. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна. И по Северното Черноморие вятърът ще е силен, а морето бурно.

За Западна и Северозападна България предупреждението е от най-ниската степен, но този път не заради дъжда, а заради условия за заледявания и поледици, които са възможни заради понижението на температурите през нощта. Минималните градуси ще са от 0 до 5, а максималните през деня – от 1 до 6 градуса. /

предишна статияДнес някой ще е любимец на звездите, късметът ще го съпровожда
следваща статияЕвгений Бакърджиев: Декември 1996г. правителството на Виденов подари газопровода ни на Русия