Начало България “Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от...

“Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!”: Разказ за пияния полицай, блъснал бременна шофьорка

54
Полицейска проверка на пътя
Снимка: Диана Русинова

Един полицай, който шофираше пиян и застраши живота на млада жена, която е бременна с близнаци, стана предмет на внимание след инцидента.

Инцидентът беше известен, след като изтече в социалните мрежи и МВР потвърди информацията.

33-годишната жена, която управлявала едно от колите, е била откарана в болница.

Водачът на другото превозно средство – 34-годишен мъж, служител на отдела „Специализирани полицейски сили“ към столичната полиция, е бил лишен от работа.

Той не съгласил да се тества на място, но по-късно е предоставил кръвна проба.

Подробности за инцидента бяха разкрити от брат на пострадалата жена. Диана Русинова от Центъра за европейски транспортни политики сподели писмо, изпратено до нея от брат си.

Братът разказва ситуацията преди, по време и след инцидента.

„На 11.03.2024 около 12:30 часа на обяд, сестра ми напуска дома си в с. …. в посока към бул. „Ботевградско шосе“, за да отиде на бързо пазаруване. Избрала един от най-натоварените обедни часове на деня“, разказва братът, указвайки модела на колата на сестра си и регистрационния й номер.

Диана Русинова пред ДЕБАТИ.БГ: Докато има инструктори и полицаи, които грубо нарушават правилата, няма да има ред на пътя

Според брата, сестра му забелязва „недържащ се автомобил“ по празния главен път.

„Около 12:40 часа забелязва сив недържащ се автомобил, който движи в противоположна посока (Фолксваген Голф 4 с рег. номер СВ0953ТК)
В близост няма други автомобили! Най-близкият е ТИР, движещ се на над 100 м. зад Голфа“, разказва мъжът.

И продължава:

Водачът на Голфа не предприемал маневри за изпреварване, но недържашчият автомобил влиза неадекватно в лентата, в която шофира сестра ми.

В опит да избегне челен удар, тя се премества наляво, защото автомобилът от другата страна вече е близо до нея.

При момента на изминаването, водачът на Голфа прави маневър, за да се върне в своята лента и ударя колата на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излита в канавката, на едната страна“.

От разказа се разбира, че инцидентът е станал близо до склада на фирма „Бумитспед“ ООД в близост до Чепинци.

Първите хора, които помагат на пострадалата, са шофьорът на Тира и служител от тази фирма.

По това време полицаят, причинил катастрофата, опитва да побегне.

“ […] но е спрян от полицейски патрули, които го търсят за друг случай на пътна катастрофа, от който бил избягал преди това“, продължава разказът на братът.

По негова информация сигналът е подаден на тел. 112, линейката отговаря бързо и жената е откарана в болница „Света Анна“.

„Освен някои счупвания и сцепвания, тя и бебетата са безопасни!“, казва братът.

В болницата той и съпругът на пострадалата трябва да се върнат на мястото на инцидента, за да свидетелстват и за жената да бъде тествана за алкохол.

„Тримата стигат на мястото, където забелязват поне 6 полицейски автомобила, около 20 служители на полицията, както и жандармерия.

Изключително спокоен и интересен момент“, пише братът и добавя, че предоставя

цитати от разговори с полицаи на мястото на инцидента:

„Какво да ви кажа… Той (водачът на Голфа) е полицейски служител. Видимо пиян и вероятно не само. Когато го видите… напълно неадекватен. Той дори ни налита нас! Днес имал рожден ден и е пил. А колата е на съпругата му. Има и стикер на МВР.

Всички сме на крак, защото е участвал в още един инцидент до Казичане и е побягнал оттам. Ние направихме всичко възможно, за да го наложим на място незабавно (и тук аз напълно се съгласявам!). Тук са всички началници.“

Родната полиция ни гази: Униформен причини катастрофа, избяга и запали колата

Аз: Разбрал съм Ви. Благодаря Ви за всичко! Все пак, исках да попитам, какви тестове са му направили?

– Той е отказал да направи каквито и да било тестове.

– Как може да откаже? Това не ли ще утежни неговото положение?
– Разбира се! Ще се погрижим за това. Вие не се притеснявайте за това, важното е, че сестра ви е добре“.

Според разказа на братът, около 16:30 часа сестра му продължава да дава своите показания на следователите, правени са й проби с дрегер, докато на „пияния все още не му е взета проба“.

„В един момент друг полицай се приближава: „Ами, ние дали да задържим тоя, за да знам дали да му взема пистолета, или? И нещо му става зле.“

Казват ни, че ще го откарат с линейка за кръвния проб и това е. Следва експертиза, правни действия… Трябва да следим“, цитира още диалози от мястото на инцидента братът и допълва:

Ще видим…

В крайна сметка какъв ред имаме на пътя? Един пиян полицай кара срещу теб на цялото шосе по време на обяд, за да те застроши.

Последният цитат:

“Опитваме се да се изчистим от такива, но той е един от многото!”
И кой е Този, така и не разбрахме“.

предишна статияХибридната операция с мигрантите има руска и полит-ченгеджийска опашка
следваща статияДОПЪЛНЕНА Министър Динкова e с оптимистични очаквания за предстоящия летен туристически сезон по отношение на посещенията на чужденци в България