Трима тийнейджъри са били убити, докато си правили селфи на ж.п. линия в Индия. Според изследователите тази страна държи рекорда за смъртните случаи, свързани със селфите.

Четвърти младеж успял да скочи на безопасно място преди инцидента в Панипат в северния щат Харияна, съобщи полицейски служител.

„Жертвите били заети със селфи и когато видели, че влакът се приближава, те скочили на съседнте релси, без да осъзнаят, че друг влак идва там – каза М. С. Дабас пред AФП – Един от тях си спасил живота, като скочил в другата посока от линията.“

Групата е дошла в Панипат, за да присъства на сватба. Двама от загиналите са на 19 години, а третият е на 18 години.

Експертите предупреждават, че младежите, обсебени от социалните медии, стигат до крайности, за да публикуват селфите, оценявани като смели и рискови.

Проучване от миналата година от изследователи от Индийския институт по медицински науки показа, че 259 души по целия свят са загинали, докато са си правили селфи между 2011 и 2017 година.

Най-голям е броят на инцидентите и смъртните случаи при селфи е в Индия, следвана от Русия, САЩ и Пакистан, се казва в проучването.

През 2017 г. трима студенти са били убити по железопътна линия в южния щат Карнатака, а мъж починал в Одиша, след като слон увил около него хобота си и го смачкал до смърт, докато се опитвал да си направи селфи с животното.

предишна статияРусия ще покаже макет на лунната си база
следваща статияФилмите за Спайдърмен лекуват фобия от паяци