Начало Свят Олимпийските игри в Париж: Мащабно предизвикателство пред френските сили за сигурност

Олимпийските игри в Париж: Мащабно предизвикателство пред френските сили за сигурност

34
Париж
Снимка: БТА

След отпадането на ограниченията заради Ковид-19, светът очаква първите Олимпийски игри. Френската столица Париж се подготвя за мащабно и безопасно провеждане на събитието от 26 юли до 11 август.

Очаква се 10 500 спортисти, 4400 участници в Параолимпийските игри, 26 000 журналисти и милиони туристи да посетят Париж. Министърът на вътрешните работи на Франция посочи, че Олимпиадата предизвиква най-голямото предизвикателство за логистиката и безопасността до момента.

Основните заплахи включват тероризъм, вътрешни и външни заплахи, с история от кибератаки по време на подобни събития. Сигурността на участниците и гостите е приоритет, с проверки и контрол на всички лица.

Подготовката на френските власти включва сътрудничество с британски експерти за обезопасяване на спортното събитие. Войници, дронове и технологии с изкуствен интелект ще се използват за по-ефективна сигурност.

Париж се готви за историческа церемония по откриване на Олимпийските игри, като внедрява нови мерки за безопасност на спортния парад на лодки по река Сена. Въведени са контроли и превенции за предотвратяване на всякакви заплахи.

Всички усилия са насочени към успешното и безопасно провеждане на Олимпийските игри в Париж, като се обръща специално внимание към осигуряването на мирно събитие за всички участници.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияЕК представи насоки за възможни промени, свързани с политиката за разширяване
следваща статияАТА: Албания е четвърта по дял на момичета, завършващи STEM обучение, според Евростат