Начало България Окончателно: НС прие сътрудничество със САЩ за изграждането на 7 и 8...

Окончателно: НС прие сътрудничество със САЩ за изграждането на 7 и 8 блок АЕЦ „Козлодуй“

39
Депутатите , народно събрание
Снимка: БТА

Представителите на народа се съгласиха на второ четене да се сътрудничи със САЩ по изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Предложението бе внесено от Министерския съвет.

Законопроектът за ратифициране на Споразумението между правителствата на България и САЩ относно сътрудничеството по Проекта за ядрената мощност на АЕЦ „Козлодуй“ и Ядрената програма за граждански цели на България беше приет в енергийна комисия от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН.

Това беше една от трите точки, които бяха добавени допълнително към дневния ред на Народното събрание. Всеки един от предложените пунктове беше гласуван отделно. Депутатите ще обсъждат проект за решение относно проблемите на Фонда „Сигурност на електроенергийната система” и неговата невъзможност да изпълнява своите задължения съгласно закона. Предложението бе прието със 118 гласа, 93 против и две въздържали се.

Парламентът ще разгледа и законопроект за ратифициране на Споразумението на участващите страни в НАТО за иновации.

Депутатите ще продължат разискванията си относно отчета на Съвета за електронни медии за 2022 г., започнати вчера. След това ще чуят доклад за дейността на КЕВР през 2022 г.

за електронни медии за 2022 г., започнати вчера.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияФейсбук се забавлява: Габриел, мигни два пъти, ако си заложник!
следваща статия„Уолстрийт джърнъл“: Путин и белградският му имитатор искат да подпалят Балканите