Начало Водещи Окончателно: Кристиан Николов излиза от ареста

Окончателно: Кристиан Николов излиза от ареста

890

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста. Софийският апелативен съд пусна от ареста Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова потвърди изцяло определението на Софийския градски съд, с което на 01. 09. 2021 г. бе изменена мярката за неотклонение на Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Апелативните съдии възприемат изцяло изводите на първоинстанционния съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия. Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и мярата „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд. Подсъдимият има и наложена забрана за напускане на страната.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Николов е със забрана за напускане на страната.

предишна статияЛудогорец си тръгна с точка от Дания, ЦСКА претърпя поражение от Рома
следваща статияЖурналистите в ЕС са изправени пред заплахи