Начало Водещи Обявиха част от номинираните за „Оскар“

Обявиха част от номинираните за „Оскар“

1586
Мери Попинз

Академията на филмовите изкуства и науки разкри в понеделник малък списък с номинираните в 8 от категориите за Оскар, съобщи „Холивуд рипортър“.

За първи път в историята Академията разкрива всичките си малки списъци в един ден. Това дава на някои филми и категория предимство, но други като документалните и чуждоезичните остават на заден план.

Както се очакваше мексиканската кандидатура на Алфонсо Куарон за най-добър чуждоезичен филм, намери място в категорията, където ще се състезава с други филми, като полската кандидатура „Студената война“ на Павел Павловски.

В категорията влизат още предложенията на Колумбия, Дания, Германия, Япония, Казакстан, Ливан и Южна Корея.

„Мери Попинз се завръща“, като лентата се появява както в категорията за най-добри специални ефекти, така и два пъти в категорията за най-добра оригинална песен.

При специалните ефекти тя ще мери сили с филмите на „Марвел“, сред които „Черната Пантера“, „Отмъстителите: Война без край“ и „Ант-мен и Осата“, както и „Играч първи, приготви се“ и „Соло: История от Междузвездни войни“.

В категорията най-добра оригинална песен „Мери Попинз“ ще мери сили с дуета на Лейди Гага и Брадли Купър от „Роди се звезда“.

Всички номинации за Оскар ще бъдат разкрити на 22 януари, а церемонията по връчването им е насрочена за 24 февруари.

предишна статияАПИ: На много места вали сняг, пътните настилки са хлъзгави
следваща статияХиляди протестираха в Брюксел срещу пакта за миграцията