Начало Новини ОБНОВЕНА ...

ОБНОВЕНА Броят на жертвите при украинския обстрел на град Токмак достигна 10 души, съобщиха контролиращите града руски власти

54
ОБНОВЕНА
                                                                                                Броят на жертвите при украинския обстрел на град Токмак достигна 10 души, съобщиха контролиращите града руски власти

Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожка област съобщиха днес, че броят на загиналите при снощния обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак е достигнал десет души, включително три деца, съобщи Ройтерс. По-рано беше съобщено, че жертвите са осем, от които две деца.

Евгений Балицки, ръководител на назначената от Русия администрация в Запорожка област съобщи, че 18 души са били ранени при обстрела.

„Двама души са изчезнали. Разчистването на отломките и издирването продължават“, написа той в социалната мрежа „Телеграм“

Владимир Рогов, друг високопоставен служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област, допълни в профила си в социалната мрежа „Телеграм“, че пет къщи в града са били частично разрушени.

Междувременно според назначените от Русия местни власти седем души са били ранени при ракетен обстрел по град Луганск в едноименната източна област на Украйна. Рогов заяви днес, че попаденията са били около автобусна спирка и машиностроителна фабрика. Според него трима души са ранени и няколко жилищни сгради са били повредени.

Украинските медии твърдят, че цел на атаката са били военно подразделение и бойни машини, разположени край завода.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в състояние да провери данните по независим път.

предишна статияЧетири български ученически отбора стигнаха до европейските финали на олимпиадата по статистика
следваща статияМножество шуменци се включиха в организирания днес латино карнавал в града