Начало България Облачно време с валежи ни чака на днешния празник

Облачно време с валежи ни чака на днешния празник

900

Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а в Източните Родопи и източните райони на Горнотрокийската низина е възможно и да прегърми. Дъждът в Северозападна и високите полета на Западна България ще преминава в сняг, но още преди обяд валежите там ще започнат да спират. През нощта и в североизточните райони от страната ще спре да вали. Облачността от югозапад ще започне да се разкъсва. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад, най-напред, още сутринта в Северозападна България. Максимални температури между 4° и 9°, в крайните югозападни и югоизточни райони до 11°, в София около 4°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за февруари, но през деня ще започне да се повишава.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, които след обяд от югозапад ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, който към края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 7-10°, температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

предишна статияПроблеми в работата за една от зодиите днес, друга прави необмислени постъпки
следваща статияПРИТЧА: Само Времето е способно да разбере колко велика е Любовта!