време, прогноза, есен, слънце

Днес облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, като през нощта ще са на повече места и по-продължителни. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, през деня ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са между 11° и 16°, максималните – между 19° и 24°, малко по-високи в югоизточните райони и Черноморието.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

предишна статияНа една от зодиите може да се случи нов флит днес. Ще кръшнете ли?
следваща статияМика Зайкова: Спестяваме пари от важни политики, а ги харчим за глупости