време прогноза, година, старата

Днес ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в Западна България все още ще вали дъжд, а в следобедните часове валежите ще са главно в Централна и Североизточна България. На отделни места ще прегърми. С до умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух, но в Югоизточна България вятърът ще се задържи от юг-югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще са от 8°-10°, в Северозападна България и Софийско, до 18°-20° в източните райони.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще превалява сняг, под около 1300-1400 метра – дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Само на изолирани места, около и след обяд, ще превали дъжд. Ще духа умерен, предимно южен вятър. Ще се задържи топло, с максимални температури между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на места в северните райони – до 3 бала.

предишна статияПак захлаждане и променливи температури в различните части на страната
следваща статияАктуална пътна обстановка