Начало Свят Обезщетиха семейство с $42 млн. заради сменен покрив на кола

Обезщетиха семейство с $42 млн. заради сменен покрив на кола

942

Уникална присъда бе произнесена от съда в Далас. Според нея местно семейство ще получи 42 милиона долара обезщетение за катастрофа, в която попада със своя автомобил – Honda Fit, произведен през 2010 г.

Инцидентът се е случил през 2012 г., като при него бензиновият резервоар на машината буквално се взривява. Съпрузите се оказват в огнен капан, като по чудо оцеляват, но получават сериозни изгаряния и други наранявания.

Следствието изяснява, че при покупка на автомобила, мъжът и жената не са знаели, че неговият предишен собственик е сменил покрива. Тази информация не е била записана в сервизната история на машината. Оказва се, че покривът е бил ремонтиран само месец, преди колата да бъде купена, тъй като е пострадал от силна градушка.

Според експерти, решението на съда може да доведе до прецедент в автомобилния отрасъл, защото сумата вероятно ще бъде платена от застрахователна компания, обслужваща машината. Причината е, че от там са настояли, при подмяната на покрива да се използва лепило, а не стандартна заварка, тъй като е по-евтино.

предишна статияСветът полудя! Джордж Форман предизвика на ринга Стивън Сегал
следваща статияТигрица уби 4 човека в Индия. Въоръжени тръгнаха да я търсят