Начало Свят Обама и Клинтън събраха $25 млн. за кампанията на Байдън

Обама и Клинтън събраха $25 млн. за кампанията на Байдън

34
Обама и Клинтън събраха $25 млн. за кампанията на Байдън
Снимка: БТА

С подкрепата на бившите президенти Обама и Клинтън, предизборно събитие за събиране на средства за кампанията на президента Байдън генерира над 25 милиона долара, като това стана рекорд за политическо събитие в САЩ, съобщават информационните агенции.

Байдън идва с президентския самолет „Ер Форс 1“, като на борда са и Обама и Клинтън.

Всички трима се включват в дискусия в нюйоркската зала „Радио Сити Мюзик Хол“, като събитието бива прекъснато от протестиращи, които изразяват несъгласие с политиката на Байдън за Израел във войната с „Хамас“.

„Засрами се, Джо Байдън“, провиква един от демонстрантите.

Обама подчертава, че Байдън се придържа към ясни нравствени норми по въпроса за Израел и е готов да изслуша всички страни в спора. Когато протестиращ в залата прекъсна Обама, той му отговаря, че важността на кампанията не се състои само в атаки срещу Тръмп, а и в подчертаването на постиженията на демокрацията.

Клинтън също подкрепя Байдън и характеризира икономическите постижения на управлението му като по-добри от тези на Тръмп.

Преди събитието тримата лидери преминаха покрай протестиращи, които изразяваха недоволство от политиката за Израел.

Събитието беше обявено за най-голямото предизборно събиране на средства в историята на САЩ, като за билети са пуснати цени от 250 до 500 000 долара.

Според социологически данни, Байдън има одобрение от 40%, а надпреварата с Тръмп на изборите на 5 ноември ще бъде силно оспорвана.

В същото време, Тръмп събира подкрепа от работническата класа, но не успява да догони събраните средства за кампанията на Байдън.

Щабът на Байдън съобщава, че събитието е набрало над 25 милиона долара.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияРумъния съобщи, че е открила части от дрон близо до границата с Украйна
следваща статияДевет души са задържани в Таджикистан във връзка с нападението в Москва, съобщава източник от силите за сигурност