Начало България „Няма да търпим безчинствата на нелегалните мигранти“: Кои са протестиралите в София...

„Няма да търпим безчинствата на нелегалните мигранти“: Кои са протестиралите в София младежи

79
„Няма да търпим безчинствата на нелегалните мигранти“: Кои са протестиралите в София младежи

Клуб „Родолюбие и отечествознание“ и Младежка организация „Младежи за България“ – това са двете организации, които през уикенда проведоха протест срещу мигрантите в България.

Поводът – инцидентите с чужденци, които първоначално бяха представени като жестоки и брутални посегателства на мигранти срещу българи.

По-късно стана ясно, че на практика при единия инцидент пострадалите са именно чужденци – двама британци от пакистански произход, които са студенти в България. Двамата били нападнати от непълнолетни българи, като целта е била грабеж.

При другия случай пък две групи – българи и чужденци от арабски произход, които били в приятелски отношения, са се сбили на бул. „Витоша“. Нещо повече – българите, които твърдят, че са потърпевши, отказали да подадат оплакване в прокуратурата – показва репортаж на bTV, именно защото били приятели с чужденците, които са от арабски произход.

Тези два случая, както и трети – край Центъра за бежанци в „Овча купел“, при който група бежанци, въоръжени с тояги, се сбиха заради момиче, станаха повод за

протести в София с призиви за изгонване на мигрантите от България.

В профила на Клуб „Родолюбие и отечествознание“ е разпространена публикация от Владимир Чешмеджиев. От профила му става ясно, че той е с юридическо образование от Софийския университет, учил е и в Брюксел.

В публикацията му, която е насочена срещу чуждестранните мигранти, се твърди, че непълнолетно момиче е било нападнато от мигранти. Не се уточнява какво точно е представлявало нападението, но в скоби се припомня случай от 2019 година, когато двама бежанци от Афганистан са изнасилили дете от дом.

С това се отправя внушение, че нещо подобно е можело да се случи или се е случило и на бул. „Витоша“.

От публикацията става ясно също, че едно момче е опитало да разбере какво става, след което той и момичето са били „жестоко пребити от 11-те мигранти. Като буквално скачат върху непълнолетното момче съвместно„.

После се казва, че нападението е заснето от…

предишна статияСлед побоя в София: спусъкът с „Мигранти вън!“
следваща статия"Редит" очаква да набере почти 750 милиона долара при първично публично предлагане на акции