Начало Водещи Никола Минчев: Дал съм принципно съгласие да водя листата за евроизборите

Никола Минчев: Дал съм принципно съгласие да водя листата за евроизборите

89
Никола Минчев
Снимка: БТА

Изразих съгласие да бъда обсъждан за водач на евролиста, но решението е колективно. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев.

„Решенията се вземат колективно, и ще бъдат обявени, когато бъдат готови“, посочи той.

На въпрос дали е той взел решението да участва в изборите за евродепутат или да стане ротационен председател на парламента през март, той отговори:

„Решенията са колективни и не зависят само от мен. Партийните органи взимат решения по водача на евролистата, а парламентарната група – водача на парламента“.

„Ние подхождаме сериозно към предстоящите европейски избори и знаем колко са важни. Нашата цел е да направим качествена листа за европейските избори и да имаме силен представител в Европарламента“, добави той.

Минчев подчерта, че все още има разговори дали движенията „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще участват обединени на европейските избори. „Смятам, че трябва да продължим да показваме единство, както направихме и на местните избори“, заяви той. Според него членството в различни политически семейства не е пречка за обединяването им.

Още новини от деня – четете тук