Начало Спорт Николай Михайлов подписа с Омония (Никозия)

Николай Михайлов подписа с Омония (Никозия)

1183

Българският вратар Николай Михайлов вече официално си има нов отбор. Днес той подписа договор с кипърския Омония (Никозия). Контрактът е до края на настоящия сезон с опция за преподписване. Синът на Боби Михайлов в продължение на два месеца водеше преговори с клуба. 29-годишният българин пристигна вчера в Никозия, където мина успешно медицински тестове, след което днес парафира.

Михайлов трябва да замени на вратата в Омония Константинос Панаги, който е аут до края на сезона заради контузия. Както е известно, бившият селекционер на България Ивайло Петев пое тима преди часове.

Бившият вратар на Левски, Ливърпул, Твенте, Верона и Мерсин бе без отбор от месец май, когато напусна турския тим.

Преди няколко седмици градският съперник АПОЕЛ (Никозия), където играе Живко Миланов, също имаше интерес към вратаря, но накрая участникът в Шампионската лига се спря на 32-годишния испанец Сесило Перес.

„Детелините“ заемат осмо място след първите 14 кръга на кипърското първенство с актив от 19 точки. Новият клуб на Михайлов има 20 титли, 14 купи на страната и 16 Суперкупи на Кипър, но не е триумфирал в шампионата от 2010 г. насам.

Единствено вечният съперник АПОЕЛ има повече титли – 26, като през последните седем има шест.

„Радвам се, че след осем седмици преговори и забавянето на договора заради смяната на треньора, парафирах новия ми контракт с Омония. Още преди две седмици се договорих с клуба, когато спортният директор и тогавашният треньор дойдоха на разговор с мен в София. Щастлив съм, тъй като футболът ми липсваше. Благодаря на хората до мен, че ме подкрепяха в трудните за мен моменти. Сега нямам търпение да стартирам подготовка и се надявам най-скоро време да съм на 100% готов и да дебютирам за Омония“, заяви Михайлов пред Sportal.bg.

„Чувствам се много щастлив, тъй като имам нужда да бъда пълноценен и да играя. Сега имам няколко дни да се опозная с момчетата и атмосферата в тима, след което ще има пауза от няколко дни около Коледа, когато ще се прибера, за да си взема багажа и ще си търся апартамент. Веднага след това се надявам да съм вече напълно готов за мача ни на 2 януари и да бъда на пълно разположение на треньора и отбора“, сподели Михайлов.

предишна статияДнес отбелязваме Международния ден на чая
следваща статияСестрата на Енрике Иглесиас се омъжи за известен тенисист