Начало Здраве Никога не сте пили такъв чай, а той ще ви спаси от...

Никога не сте пили такъв чай, а той ще ви спаси от нервите

1296

В обществото, в което живеем, често се сблъскваме с нервността, забързаността, раздразнителността, стреса, депресията, недоспиването. Напрежението и постоянното тичане по задачи карат съвременния човек да се пренатоварва, а това засяга и нервната му система, пише Zdrave.to. Въпреки че специалистите твърдят, че малко напрежение няма да ни навреди, проблемът започва да се проявява, когато количеството му започне да взема неконтролируеми размери.

Целта на определени билкови чайове е да ви успокоят и да подобрят работата на нервната система, като облекчат симптомите, отпуснат тялото и ума ви, подобрят съня ви и контролират кръвното ви налягане. Те също така намаляват раздразнителността и премахват чувството за болка в мускулите и главата, облекчават крампите, сърцебиенето, тахикардията, депресията и т.н.

Пили ли сте чай от маруля? Тя притежава седативно действие, което я прави подходяща при нервност. Помага за успокояване на нервите и за подобряване на съня. Контролира сърцебиенето. Бабина рецепта гласи да сложите листо маруля във водата, в която къпете бебето, за да спи спокойно през нощта. Ако искате да приемате марулята под формата на чай, използвайте няколко листа от нея. Друга възможност е да похапнете прясна салата преди лягане. Трети вариант – направете си сок от маруля или смути.

предишна статияГолемите заблуди при купуване на кола на старо
следваща статияКакво се случва с човек, който не спи дълго време? (СХЕМА ПО ДНИ)