Начало Любопитно Неочаквани факти и детайли за любими герои и филми (СНИМКИ)

Неочаквани факти и детайли за любими герои и филми (СНИМКИ)

2158
Както много пъти сме ви споделяли, понякога има много интересни детайли около някои от най-любимите ни филми, които е трудно да забележите. Но пък за

Както много пъти сме ви споделяли, понякога има много интересни детайли около някои от най-любимите ни филми, които е трудно да забележите. Но пък за да ги идентифицирате, трябва да гледате много внимателно, пише Cinefish. Може да приемете долуспоменатите детайли като важен тест за наблюдателност, а и като лесен и забавен начин да обогатите вашата кино култура.

Както се вижда на снимката във „Властелинът на пръстените“, макар че Гандалф е един от най-популярните магьосници, той не използва никакви специални и магически трикове, за да крие лулата си. Просто я поставя на едно много удобно място.

Гандалф Властелинът на пръстените

Създателите на “Запознай се с нашите“ наистина трябвало да докажат факта, че човек с такова фамилно име /Fockers / действително съществува пред Motion Picture Association of America. В противен случай филмът нямало да бъде показан поради приликата между името и неприличната дума, която е намекната.

Запознай се с нашите

Снимката в досието на затворника, която се появява в един от кадрите на филма „Изкуплението Шоушенк“ е всъщност на сина на един от главните актьори – Морган Фрийман, Алфонсо.

Изкуплението Шоушенк

Докато работи за продукцията на филма на „Пазителите на Галактиката“, един от специалистите, който се занимава с реквизитите прекарал 4 месеца в търсене на конкретен уокмен с марка Сони, който трябвало да бъде показан във филма. Всъщност по-трудно му било да намери оригиналните слушалки, които вървели с него.

Пазителите на Галактиката уокмен с марка Сони

В „Полет над кукувиче гнездо“ много от статистите на снимачната площадка всъщност били наистина болни хора с ментални проблеми.

Полет над кукувиче гнездо

Зрителите на “ Червената лястовица“ започнали сериозна дискусия в Twitter за това дали е възможно да се вземе заем, използвайки името и данните от паспорта на главната героиня. Работата е там, че американските кино продукции наистина са доста напреднали, когато става въпрос за създаване на правдоподобни реквизити . Така например, във филмите за Джейсън Борн можете да видите само куп руски нищо незначещи букви в паспорта му, но в „Червената лястовица “ документът изглежда доста реален. Истината е, че дори един зрител на филма, взел данните от стоп кадър на филма и кандидатствал за бърз заем по интернет. Бил одобрен.

Червената лястовица

В третия сезон на сериала „Шерлок“ може да видите семейството на известния детектив – родителите на Шерлок и Майкрофт. Всъщност това са реалните родители на Бенедикт Къмбърбач.

Шерлок Бенедикт Къмбърбач

Учените в Южния полюс споделят за една тяхна странна традиция, която имат. Всеки февруари, когато те нямат връзка с останалата част от света (времето става толкова лошо, че самолети не могат дори да летят там), те започват да гледат всички филми от поредицата „Нещото“. Във филмите се разказва как се случва нещо ужасно в полярния кръг при лошо време.

 Учените в Южния полюс

Внимателно гледащите фенове забелязват, че във филмите “ Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Тор: Рагнарок“ Тор има кичур от на косата на Локи. Не е известно защо, но една от теориите казва, че в онези моменти Тор смята, че брат му е мъртъв, така че кичурът коса е начин той са си спомня вечно за него.

 " Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Тор: Рагнарок"

Продължителността на филма „Генезис“ е 2 часа и 28 минути. Това е всъщност е референция към песента „Non, je ne regrette rien“ на Едит Пиаф, която продължава именно 2 минути и 28 секунди. Тази песен помага на героите да излязат от съня. И ако събереш първите букви от имената на главните герои – Дом, Робърт, Емес, Артър, Мал и Сато, също получаваш думата „мечти/сънища“ на английски – DREAMS .

Генезис

На снимачната площадка на „Боен клуб“ Хелена Бонам Картър помолила гримьорите на филма да я гримират с лявата ръка, защото смятала, че нейната героиня не би прекарвала много време, грижейки се за безупречния си външен вид.

Боен клуб

Кит Харингтън, който играе Джон Сноу в „Игра на тронове“ веднъж в интервю заявява, че негов прародител е изобретил  модерната тоалетна.

Кит Харингтън Игра на тронове

Ед отишъл на снимачната площадка на филма „Гепи“, за да работи като охрана. Но Гай Ричи много харесал натюрела му и му предложил роля в лентата.

Гепи

Няма начин да се знае със сигурност дали Джак Доусън е истински пътник от борда на кораба Титаник. Но една от версиите казва, че той е 23-годишен мъж, който е бил член на екипажа. Той товарел въглища в пещите на кораба. За съжаление, любовната история между Джак и Роуз във филма на Джеймс Камерън обаче е измислена. Но известната снимка по-долу, за която се спекулира в интернет, няма нищо общо с истинския Джак Доусън. Това е неидентифициран тийнейджър от 20-те, който просто прилича много на Ди Каприо.

Титаник Леонардо ди Каприо

предишна статияСерия от дъждове заляха крайбрежието в Тексас
следваща статияДжон Сноу обяви, че ще се прости с нещо много важно