Начало България Необичайно топлото време продължава

Необичайно топлото време продължава

930
времето

времето

Сутринта в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност, а от югозапад над страната ще се увеличава и средната и висока облачност.

В Източна България ще продължи да духа слаб южен вятър. Минимални температури между 0° и 5°, на отделни места в низините до минус 2°, а по морския бряг между 5° и 9°. Утре облачността над страната ще бъде предимно значителна и след обяд в Рило-Родопската област, а през нощта срещу петък главно в Източна България ще има валежи от дъжд.

Ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и на места северно от планините и там максималните температури ще са високи – между 14° и 18°, а в останалата част от страната ще бъдат между 8° и 13°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за декември.

В планините ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който през деня ще продължи да се усилва. Облачността ще е значителна и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра 0 – 1°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали дъжд. Ще духа умерен, в следобедните часове и през нощта срещу петък до силен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

предишна статияЕдна от зодиите очаква радостна вест, друг зодиакален знак ще се сблъска с предизвикателство
следваща статияЗатворени проходи и ограничения за товарни автомобили