лъвове, зоопарк

Новината може да звучи като първоаприлска шега, но немският цирк Circus Krone от Мюнхен, основан през 1905 г., започва да продава стъклени буркани с необичайно съдържание – лъвски изпражнения. По пет евро всеки.

Според агенция ДПА от цирка твърдели, че фекалиите на лъвове („Löwenkot“) могат да бъдат използвани като естествено средство за плашене на различни животни – например котки от къщи или земя, както и белки – от паркинги. Известно е, че белките много обичат да се катерят под капаците на колите и да гризат маркучи и проводници там. Според немския клуб ADAC повече от 230 хиляди шофьори откриват подобни изненади в Германия всяка година.

Миризмата на „царя на животните“ трябва да отблъсква неканените гости. Търсенето на новия цирков „сувенир” и екологично чист продукт надхвърли всички очаквания. Според дирекцията циркът просто е бил залят с искания. Ще е необходимо обаче да отидете лично за бурканите или да организирате доставката сами – те няма да изпратят необичайната стока по пощата, за да не причинят случайно неудобство за пощальоните и куриерите. Бурканите не се продават в самия цирк, а в близост до Мюнхен в Circus Krone-Farm, където са настанени животни, които са се пенсионирали в артистичен план. Приходите ще бъдат изцяло насочени към поддържането на тези животни. Във фермата почиват и циркови животни по време на паузи между турнета и представления.

предишна статияУчени алармират за предаването на коронавируса по въздушен път
следваща статияКапризно време – слънце сутринта, превалявания – следобед