пари, евро

Жителите на едно малко испанско село се чудят що за мистерия им се случва, тъй като анонимен донор оставя пликове с пари в пощенски кутии или под вратите на хората.

От сряда миналата седмица около 15 души в Вилярамиел, Северна Испания, са получили пликове, съдържащи до 100 евро, каза пред АФП кметът Нурия Симон.

Местните хора се опитват да разберат защо група от очевидно несвързани хора в село с малко над 800 жители са били избрани за даровете. Някои испански медии започнаха да наричат неизвестния дарител „Робин Худ от Вилярамиел“.

„Всички сме объркани и в очакване, тъй като не знаем откъде идват тези пари или кой е благодетелят“, казва Симон.

„Не знаем какво е намерението.“

Докато някои получават банкнотите си в кафяв плик, други получават и съобщения, включително имената и адресите на получателите, но и фрази от рода на „Принцесата на домакинството“.

„Вдовица, която живее със сина си, двойки с малки деца, възрастни двойки, двойки на средна възраст без деца …“, каза Симон. Няма очевидна връзка между получателите.

Някои от тези, които получиха парите, отидоха в полицията или банката, за да съобщят и да проверят дали банкнотите са истински: те са.

Не е започнато полицейско разследване, защото, доколкото ни е известно, не е извършено никакво престъпление, добави Симон.

предишна статияЩе заприличаме ли на Словения?
следваща статияЛошата вода е причина за пожълтяването на зъбите